logo

Brandbeveiliging tot in de puntjes

Het datacenter is uitstekend beveiligd tegen brand, en voorzien van een gasblusinstallatie.

Voor wat betreft brand zijn alle datavloeren voorzien van een aspiratiesysteem. Dit systeem is in staat om brand in een extreem vroeg stadium te ontdekken. Via optische rookmelders (die zowel boven- als onder de datavloer zijn gemonteerd) wordt gasblussing geactiveerd indien er daadwerkelijk brand wordt gedetecteerd.

De brandweer gebruikt ons datacenter voor oefeningen, en is dus volledig bekend met het gebouw en de aanwezige apparatuur.

Gasblussing

Onze datavloeren zijn voorzien van een Argonite gasblusinstallatie. Dit gas verdringt zuurstof, en is daarbij in staat om een brand te doven zonder schade aan apparatuur of installaties.

Aspiratiesysteem

Wij gebruiken aspiratiesystemen om rookontwikkeling in een bijzonder vroeg stadium te detecteren. Op deze manier kan snel worden ingegrepen bij een beginnende brand, en kan verdere schade worden voorkomen.

Brandweer

Een goed contact met de brandweer is belangrijk. Blussing met water is bijvoorbeeld levensgevaarlijk. Daarom houdt de brandweer periodiek oefeningen in ons datacenter om de kennis op peil te houden.

Een kijkje in de keuken?

Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding in ons datacenter.

Interesse?