logo

Koeling doormiddel van buitenlucht

Nedzone beschikt over DFC2-koeling, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de buitenlucht. Enorme energiebesparing is het gevolg.

Nedzone heeft als eerste datacenter het Directe Vrije Koeling systeem (DFC2) toegepast. Dit systeem maakt (deels) gebruik van directe buitenlucht, waardoor het gebruik van energieverslindende airco-compressoren tot een absoluut minimum wordt beperkt. Uiteraard is onze koelinstallatie als N+1 uitgevoerd: er mag altijd een unit defect gaan, zonder dat dit invloed heeft op de koelcapaciteit.

Om de efficiŽntie nog verder te verbeteren maken wij bovendien gebruik van cold-corridors, en worden alle lege plaatsen in cabinets door ons afgesloten met blindpanelen. Kortom: perfecte koeling, tegen een zo laag mogelijk energieverbruik.

N+1 installatie

De koelinstallatie is dusdanig uitgevoerd dat er altijd 1 koelmachine mag uitvallen, zonder dat de koeling van de computerapparatuur hier hinder van ondervind. Vanzelfsprekend wordt de installatie 24/7 op de juiste werking gecontroleerd.

Intelligente koeling

Onze koelinstallatie berekend iedere minuut de meest ideale instellingen, en houdt rekening met bijvoorbeeld de kwaliteit van de buitenlucht. Bij alarmcondities wordt er automatisch overgeschakeld van buitenlucht naar compressorkoeling.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid wordt continue in de gaten gehouden. Indien nodig worden er automatisch luchtbevochtigers gestart, of worden de airco-compressoren ingeschakeld om de lucht te ontvochtigen. Dit zorgt voor een ideaal klimaat voor uw apparatuur.

Een kijkje in de keuken?

Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvende rondleiding in ons datacenter.

Interesse?