logo

Over ons

Nedzone is bedrijf met een nuchtere mentaliteit. We kennen geen poespas en zijn open en eerlijk naar onze klanten.

Nedzone startte in 1999, aanvankelijk als webhostingprovider. Doelstelling daarbij was om een hoge kwaliteit van dienstverlening te realiseren tegen een aantrekkelijk tarief. In deze periode werd samengewerkt met datacenters uit Amsterdam. De toenemende vraag naar het regionaal aanbieden van betrouwbare datadiensten - gekoppeld aan de servicegerichte aanpak van Nedzone - leidde in 2006 tot de oprichting van het eigen Nedzone datacenter.

De doelstelling bleef daarbij ongewijzigd en deze werkwijze werd gewaardeerd. Nedzone groeide uit tot een hoogwaardig publiekdatacenter met een grote groep zeer tevreden gebruikers, waaronder tal van bedrijven, overheidsinstellingen en non-profit organisaties. Dit vertaalt zich in een 9,4 waardering bij Datacentrumgids.nl.

Historie

 • Nedzone start als webhostingprovider, op eigen computerapparatuur in Amsterdam.

 • Besloten wordt om de hosting te verplaatsen naar Steenbergen. De eerste ruimte heeft plaats voor 12 cabinets.

 • Nedzone groeit uit tot een volwaardig publiek datacenter, en bouwt een nieuwe datavloer voor 50 cabinets.

 • De datavloer wordt verder uitgebreid naar een capaciteit van 100 cabinets. Ook darkfibers nemen hun entree.

 • Er vind een grote uitbreiding plaats, met een extra zaal voor 250 cabinets. Ook wordt de volledige stroominstallatie op de schop genomen, en wordt Nedzone carrier-neutraal.

 • Nedzone ontvangt haar ISO 27001:2005 certificering.

 • Opnieuw wordt een uitbreiding gedaan met een extra zaal voor opnieuw 250 cabinets.

Voordelen

Nedzone beschikt over een nuchtere, no-nonsense mentaliteit en is gedreven in het leveren van een zeer hoge kwaliteit dienstverlening tegen scherpe tarieven. Onze persoonlijke benadering, gedegen kennis van zaken en optimale technische mogelijkheden zorgen voor tevreden klanten.

Een voorbeeld: Nedzone levert gratis simpele 'remote hands' tijdens kantoortijden. Ook 'smart hands' kunnen eenvoudig worden ingehuurd. Hierbij beschikt Nedzone over een ruime ervaring met Unix/Linux en Microsoftproducten en kennis van routering en switching. Nedzone is 24/7 bereikbaar op het speciale storingsnummer.


Gemakkelijk bereikbaar


Nedzone is uitermate geschikt voor bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen die willen beschikken over optimale datafaciliteiten tegen lage kosten.

In een makkelijk bereikbaar datacentrum, dat uitstekend is beveiligd op het gebied van databescherming.

 • Wij zijn trotse klant van NedZone. Fantastische service en faciliteiten.

  Gravilux
 • Indien nodig is een (vakkundige) helpende hand aanwezig. Personeel is uitermate vriendelijk.

  Internet Service Europe Ltd