Beveiliging

Beveiliging

Eén van de redenen om apparatuur in een datacenter te plaatsen is een beveiligde omgeving voor wat betreft inbraak en brand. Nedzone heeft beide zaken tot in de puntjes in orde.

Voor wat betreft brand zijn alle datavloeren voorzien van meerdere aspiratiesystemen. Dit systeem is in staat om brand in een extreem vroeg stadium te ontdekken. Via optische rookmelders (die zowel boven- als onder de datavloer zijn gemonteerd) wordt gasblussing geactiveerd indien er daadwerkelijk brand wordt gedetecteerd. 

Een uitgebreid camerasysteem, vingerprintsensoren, hekwerk met schrikdraad en anti-sabotage beveiliging maken het geheel af. Het systeem is BORG klasse 3 gecertificeerd.

Brandweer

Brandweer

Oefenen in het datacenter
Een goed contact met de brandweer is belangrijk. Daarom houdt de brandweer periodiek oefeningen in ons datacenter om de kennis op peil te houden.
ISO 27001

ISO 27001

De norm voor informatiebeveiliging
Nedzone werkt samen met Lloyd's Register Quality Assurance. Zij voeren regelmatig controles uit op ons ISMS waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.
Camerasysteem

CCTV installatie

Zowel zichtbaar als onzichtbaar
Binnen en buiten ons gebouw bevinden zowel zichtbare- als onzichtbare camera's die 24 uur per dag de omgeving in de gaten houden.